torsdag 9 augusti 2012

Supergod nektarinsås

Ett kort inlägg med ett snabbt recept för de tillfällen då vaniljglassen behöver piffas till. Ett sådant tillfälle stod jag inför igår med endast ett par nektariner och ett halvfullt skafferi. Resultatet blev följande:

Supergod nektarinsås

1 nektarin per person/portion
smör, rätt mycket
typ en matsked muscovadosocker (eller råsocker, eller vanligt socker som smälts och karamelliseras i smöret)
kardemumma, knappt 1 tsk till 3 nektariner

Hacka nektarinerna i små bitar (inte pyttesmå, men små) och grovhacka kardemummakärnorna (visst är det kul att använda kardemumma utanför julen!). Smält smöret, tillsätt sockret och låt det lösa sig någorlunda. Häll i nektarinbitarna och kardemumman. Låt koka på låg till medelvärme i 3-5 minuter (alltså tills nektarinerna är mjuka). Häll upp i små koppar på fat, lägg glass bredvid. Ät, njut och hälsa hösten välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar