måndag 17 oktober 2011

Snabba Naanbröd

Ikväll blev det en improviserad middag. Chili, svartpepparkorn, vitlök och Garam Masala fick steka i lite olja och smör. En burk kikärtor vändes några varv i kryddblandningen i pannan och fick sällskap av några matskedar crème fraîche. Snabbt, gott, indiskt!

Men vad äter man till en sådan anrättning då? Det blev lite trist att bara servera brysselkål till så i väntan på att pannan skulle bli varm svängde jag ihop några Naanbröd. De är snabba att göra och förflyttar maträtter de där sista metrarna till stränderna runt Goa eller Madras.

Snabba Naanbröd
Deg:
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
2 dl ekologisk yoghurt
1 dl vatten
En skvätt olivolja
Topping:
2 msk smör
1 klyfta vitlök

Ugn: 275 grader.
Blanda allt till degen i en bunke med ett snabbt och bestämt handlag. Använd bara en hand då det blir klibbigt. Dela degen i 6 delar och platta ut till tunna bröd på bakplåt. 6-8 minuter i ugnen.

När bröden är i ugnen hackar du vitlöken fint och lägger tillsammans med smöret i ett glas. Mikra runt 30 sekunder och vips har du ett flytande vitlökssmör. Pensla på de nygräddade bröden som pricken över i.

Receptet är modifierat från detta:
http://www.pickipicki.se/2008/02/naanbrod/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar